DIY; rens til sminkekostene

Skrevet av marikabnt @ 23.03.2014. 1 kommentar

Heisann! Som jeg sa tideligere idag så skulle jeg lage et DIY, eller do it yourself innlegg. Jeg har tenkt å vise dere hvordan dere kan lage rens til sminkekostene deres. 

HVA DU TRENGER: 



1. Oppbevaring. Jeg bruker den gjennomsiktige flasken dere ser på bildet til å oppbevare rensen i. Den passer perfekt og da kan jeg mikse blandingen rett ned i flasken, noe som gjør at jeg også sparer tid. 

2. Balsam.  Enkelt og greit. Du trenger en balsam. Om du skal lage mye av denne blandingen vil jeg anbefale å kjøpe en billig en :-) 

3. Oppvaskmiddel. Som dere ser på bildet så brukte jeg zalo noe som funket veldig bra. Det går også ann å bruke andre oppvaskmidler. 

DET DU GJØR: 

Tøm oppi balsamen og zaloen, eller oppvaskemiddelet du bruker sånn at det blir ca 50/50. Deretter rister du flasken godt.



Nå er du ferdig med blandingen. Neste steg er å rense kostene!

RENS KOSTENE: 

Det du må gjøre er å ta litt varmt vann i et glass eller noe annet du har tilgjengelig. Husk å ikke ha i for mye vann, slik at det ikke trekker seg inn i limet på skaftet til kosten.  Hell oppi ca. 4-5 dråper med kostrensen og deretter rører du litt rundt og har i kostene. Ikke dytt de hardt ned i glasset, men vær sikker på at kostrensen trekker seg godt inn også ser du fort når sminken forsvinner fra kosten. 

La alle kostene stå sammen i glasset i ca. 5 minutter før du tar de ut å skyller de en etter en. Pass på at all såpen forsvinner fra kosten og deretter må du dra hårene nedover og klemme vannet og rensen ut.  Siste steg er å legge alle kostene på et håndkle og la de tørke. 

Noen som har tenkt å prøve? 

//Kommenter her

SENTERTUR OG TACO

Skrevet av marikabnt @ 22.03.2014. 3 kommentarer

Heisann! I dag morges våknet jeg til en melding hvor jeg ble spurt om å være med på senteret, og da kan jeg vel ikke si nei? Haha. Jeg er altfor lat for tiden, så det var godt å komme seg ut litt. Tok bussen klokken to hjemmefra sammen med Amalie også traff vi Siri og Violeta der. Jeg fikk kjøpt to ting som jeg tenker jeg kommer til å vise dere senere i kveld eller imorgen.

Etter en stund på senteret hentet mamma meg, og nå sitter vi hos mamma sin venninne hvor vi nettopp har spist taco. Hva har dere gjort idag?

//Kommenter her

NELLY FAVORITTER; KJOLER

Skrevet av marikabnt @ 22.03.2014. 1 kommentar


1 her / 2 her / 3 her / 4 her

herlighet! Se på disse fine kjolene. Jeg syns det er utrolig stillig med tettsittende kjoler med forskjellige mønster på. Tror jeg må få klikket meg hjem en av disse om ikke så altfor lenge.


1 her / 2 her / 3 her / 4 her 

Hva syns dere? 

 

 

//Kommenter her

WEEKEND

Skrevet av marikabnt @ 21.03.2014. 0 kommentarer

Holaaa! Endelig helg. Føler ukene i det siste har gått så utrolig fort. Idag etter skolen dro jeg bort på maccen på senteret og spiste der før vi handlet og dro hjem igjen. Siden det har jeg egentlig bare lagt på sofaen, uff. Føler meg så lat, haha. Uansett, imorgen tror jeg at jeg skal være med noen folk, og om jeg ikke skal det så drar vi opp til en venninne av mamma og spiser der, skal se om jeg gidder å ta med meg kameraet, men jeg skal iallefall huske å blogge :-) 

Jeg vil avslutte dette innlegget med å si tusen takk til de fine tilbakemeldingene jeg får av dere. Jeg blir så glad når dere tar dere tid til å legge igjen en liten kommentar eller i det heletatt lese bloggen min 

//Kommenter her

SUMMERTIME SADNESS

Skrevet av marikabnt @ 21.03.2014. 1 kommentar


 

summertime sadness  cover - Corey Gray

åhhh. Har dere hørt denne sangen? Tror det må være den fineste jeg har hørt på lenge. Det er egentlig Lana del ray (??) sin sang, men siden jeg liker bedre roligere sanger fant jeg denne. Den har stått på repeat hos meg i flere dager nå! 

Liker dere sangen? 

//Kommenter her

TRE FLYGENDE JENTER

Skrevet av marikabnt @ 20.03.2014. 2 kommentarer



Heisann!

Har hett en fin dag idag helt til jeg så været ute. Hvor er våren? Var helt sikker på at den var her nå, men jeg tok vist feil. Tok  bussen fra skolen sammen med Vio og Synne idag, og vi holdt på å blåse vekk. Det var utrolig morsomt men samtidig utrolig skummelt, haha. Beina våres lettet fra bakken og paraplyene vrengte seg. Jeg endte opp kliss våt med en stk raknet paraply og en klissvåt parkas. Er ikke den beste følelelsen akkurat, men vi fikk oss en god latter!

Idag skal jeg ikke annet enn å se litt på tv og få gjort ferdig alle leksene. Får dessverre ikke tatt bilder ute idag, skal gjøre det med en gang være blir noe lunde ok igjen. 

HVORDAN ER VÆRTE DER DU BOR?

//Kommenter her

WEDNESDAY

Skrevet av marikabnt @ 19.03.2014. 2 kommentarer

Hallaisen dere! 

Har dere hatt en fin dag så langt? For meg er onsdag den verste dagen i uken siden vi slutter klokken tre og da føler jeg vi får så lite ut av dagen. Jeg vet bloggingen har vært dårlig i det siste, og jeg har kjempelyst å gjøre noe med det. Idag kom jeg rett hjem, spiste middag og var skikkelig klar for å få tatt noen kule bilder til dere. Men med den uflaksen jeg har så har jeg selvfølgelig klart å glemme kameraet mitt hos mamma, søren altså! Skal til mamma igjen imorgen da, så jeg skal heller få tatt de bildene da. Jeg har lest gjennom andre blogger i hele dag i håp om å finne tilbake til bloggmotivasjonen, og gjett hva? det hjalp faktisk. Nå har jeg kjempelyst til å løpe ut og ta noen dødskule bilder og dele de med dere, men som sagt har jeg glemt kameret hos mamma. 

Nå skal jeg fortsette dagen med øynene ned i leksebøkene og senere i skal jeg se Truls, oppdrag hurtigruten, haha. Noen andre som har sett det programmet?? Jeg syns iallefall det er hysterisk morsomt! 






HVORDAN HAR DERE DET? 

//Kommenter her

Dagens antrekk

Skrevet av marikabnt @ 17.03.2014. 13 kommentarer




Hva syns dere?

//Kommenter her

Ikke gjem deg bak skjermen

Skrevet av marikabnt @ 16.03.2014. 5 kommentarer

Ikke sleng dritt til andre. Ikke gjør noe du ikke trenger å gjøre. Hver eneste dag opplever folk å bli mobbet, og mange via nett, altfor mange. Jeg skjønner ikke hvorfor folk gjør det. Hva får en person ut av å skrive noe stygt til andre? Jo, det er mange som gjør det for å føle seg selv bedre og for å vite at de kan få andre til å føle seg mye verre enn det de selv gjør, men er det likevel nødvendig? Dette er ting som irriterer meg utrolig mye. Hvorfor trenger man å være slem mot andre mennesker for å føle seg bedre? arggh 

Nesten hver eneste dag ser jeg folk som rakker ned på andre på nettet. Forteller dem hvor stygg de er, hvor mislykket de er eller sier andre unødvendige og stygge ting. Er det riktig at enkelte folk skal være redd for å legge bilder ut på nettet, eller skrive noe på nettet fordi at andre misliker det? Jeg syns iallefall det er  helt feil. Helt helt feil. Folk må lære seg å tenke over at det de sier/skriver kan virke støtende på andre. Selvom du bare tuller, så kan folk tolke det på forskjellige måter. 

Noe som er enda tristere ved drittslenging eller mobbing over nett er det at hvem som helst kan skrive hva som helst, uten at noen vet hvem det er engang. De fleste som gjør dette gjemmer seg bak anonym knappen. Så enkelt er det. De skriver stadig stygge kommentarer til andre også tørr de ikke å vise hvem de er engang, feigt spør du meg. Det er utrolig mange av oss mennesker som må lære oss å tenke over det vi sier og skriver til andre. 



Hva syns dere om mobbing og drittslenging over nett? 


//Kommenter her

Antrekk

Skrevet av marikabnt @ 16.03.2014. 2 kommentarer

Sminket meg, tok på meg andre klær og var på vei ut døren da jeg traff en gammel venn. Kan dere gjette hvem? Jo, det bøttet ned idet jeg skulle ut å ta antrekksbilder til dere. Det er grunnen til de dårlige bildene dere ser over. Men jeg lover jeg skal ta bedre bilder imorgen! 

HVA SYNS DERE? 

//Kommenter her

16

Skrevet av marikabnt @ 16.03.2014. 2 kommentarer



God morgen! Beklager for dårlig blogging de siste dagene, men jeg har mistet litt av bloggmotivasjonen og så har jeg ikke noe å blogge om. Jeg skal se om jeg får tatt noen antrekksbilder til dere idag, og kanskje skrive et nytt innlegg i kategorien "tanker & meninger"? Ser at de innleggene har falt mer i smak hos dere enn når jeg blogger om hverdag og mote, så kanskje det er  det bloggen min kommer til å bestå av framover. Vi får se! 

HVA SKAL DERE IDAG?  

//Kommenter her

Tumblr #2

Skrevet av marikabnt @ 15.03.2014. 1 kommentar



HVA SYNS DERE?

//Kommenter her

MÅL

Skrevet av marikabnt @ 14.03.2014. 3 kommentarer

Jeg er usikker på om jeg har skrevet noe om målene mine for 2014 her på bloggen eller om jeg har glemt det. Iallefall tenkte jeg å gjøre det nå. Jeg liker og sette mål for ting jeg vil fullføre, og hva er bedre enn den følelsen man får når man har fullført målet/målene sine? 

1. Sommerkroppen - Jeg har aldri brydd meg noe særlig om hvordan kroppen min ser ut. Det har aldri betydd noe for meg, men jeg føler meg alltid litt bedre når jeg ser litt bedre ut, hehe. Det kan jeg tenke meg mange av dere gjør også, og litt trening kan vel ikke skade? Jeg syns alle skal få lov til å ha den kroppen de vil, og jeg gjør dette bare fordi jeg vil, ikke fordi jeg føler jeg må. 

2. Bli flinkere på gitar - Musikk betyr så utrolig utrolig mye for meg. Jeg har spilt gitar i noen år, men aldri lært meg det ordentlig. Så det er en av de tingene jeg skal kunne før 2014 er over. 

3. Bli trygg på meg selv - Dette er så viktig for meg og klare. Jeg har aldri hatt særlig troen på meg selv eller vært noe trygg på meg selv, og det er noe som hindrer meg i hverdagen.



4. Blogge hele året - Jeg har merket flere ganger at jeg har blitt litt lei av å måtte sitte meg ned å blogge hver dag, men de dagene jeg ikke gjør det savner jeg det. Det er sikkert noe dere andre bloggere kjenner seg igjen i også? Uansett, jeg skal se om jeg kan klare å blogge hele 2014. Greit med noen dager uten blogging, men ikke mer enn en månede. Det er iallefall målet! 

5. Hjelpe andre mennesker - Noen av dere har vel kanskje lest innlegget mitt hvor jeg skrev at vi i Norge er heldige (her)? Jeg har lyst til å bidra med noe, og det skal jeg også. 

6. Utforske nye ting - Jeg vil bli flinkere til å gjøre ting. Istedenfor å ligge på sofaen hele dagen vil jeg heller sitte meg på en random buss som fører meg til steder hvor jeg ikke har vært før, begynne på en ny sport og rett og slett bare finne på nye ting som jeg ikke har prøvd før. Hvor gøy høres ikke det ut? 

7. Ta fler bilder - Jeg har bestemt meg for at jeg skal bruke kameraet mitt mer. Jeg har lyst å bli flink til å ta bilder og dele de med dere.



HVA ER DERES MÅL FOR 2014? 

//Kommenter her

Summer, I miss you

Skrevet av marikabnt @ 12.03.2014. 0 kommentarer






//Kommenter her

In front of the grey wall #2

Skrevet av marikabnt @ 11.03.2014. 0 kommentarer

Beklager mitt lille fravær. Har vært ganske deilig med noen dager fri fra bloggingen, i tillegg til at jeg begynner å bli syk. Siden jeg ikke er helt i form idag legger jeg bare til noen av antrekksbildene jeg tok for noen dager siden. Hva syns dere? 







//Kommenter her

Innkjøp

Skrevet av marikabnt @ 06.03.2014. 0 kommentarer





Fra only 

Hva syns dere? 
#newin#innkjøp#rules#mote#marikabnt 

//Kommenter her

HAPPY HAPPY HAPPY

Skrevet av marikabnt @ 05.03.2014. 7 kommentarer







Halla! 

Sluttet egentlig klokken tre på skolen idag, men vi fikk å halv to. Blir så happy når vi får gå tidligere fra skolen. Det hjelper utrolig mye på humøret, haha. Uansett, husker dere den londonturen jeg fortalte dere om? Vi skal kanskje dra i helgen! Det er ikke helt sikkert enda, men jeg krysser fingrene. Det blir min aller første gang i London og jeg kan ikke vente til å skjekke ut alle butikkene og ikke minst byen (er det en by????) Men isåfall kommer jeg ikke til å blogge i helgen om vi drar, med mindre jeg forhåndsskriver noen innlegg da. Om vi ikke drar denne helgen drar vi om ikke så lenge. aaahh, jeg gleder meg sånn! 

Noen som har noen tips til hvilke butikker og steder vi bør besøke? 

//Kommenter her

Vi er heldige

Skrevet av marikabnt @ 04.03.2014. 6 kommentarer

NB: Advarer mot sterk video i dette innlegget. 

Vi her i Norge er heldige. Nesten altfor heldige, men er vi takknemmelig nok? Det er flere millioner av barn og voksne i andre land osm lever på små riskorn og skittent vann, som bor i hus som blir ødelagt med en gang det blir uvær, som lever i fare, men kan ikke gjøre noe med det. Små barn som jobber ræven av seg for å forsørge søskene fordi foreldrene kanskje har dødd. Her i Norge har vi alt vi trenger. Mat rent vann, klær og alt vi har behov for, men det er fortsatt ikke alle som syns det er nok. Det finnes mange tusen mennesker her i Norge som klager fordi de ikke fikk den middagen de ønsket seg eller den jakken til  4000,- på butikken. Jeg blir nesten litt trist, og jeg har innsett hvor utrolig heldig jeg faktisk er! Og det er alle dere der ute også. Vi bor i et av verdens rikeste land, vi har et sted å bo, et sted å sove og som sagt så har vi alt vi trenger for å kunne leve et liv.  Er det ingen som syns det er urettferdig? 


Vi er så mange, vi kan gjøre så mye, men det hjelper ikke bare å tenke det. Vi må gjøre det. Tenk over det. Det finnes mennesker som ikke har det halvparten så bra som oss, men vi fortsetter å klage, være utakknemmelige og ikke være fornøyd med det vi har. Tenk at maten dere kaster kanskje kunne vært en hel ukes måltid for dem. Uff, jeg får helt vondt inni meg av å tenke på det, jeg føler meg slem. Rett og slett. Vi er så bortskjemte, eller iallefall de fleste av oss. 

I andre land, som for eksempel i Afrika, der dør det et barn hvert 5 sekund av sult. Foreldrene mister noe av sine kjæreste, om de ikke allerede har gått bort selv.  Jeg får verdens største klump inni meg. Vi blir tatt godt vare på. Vi har foreldre som har passet på oss siden vi var små barn, og de fortsetter å passe på oss når vi vokser. Vi får alt det vi trenger, men vi setter ikke nok pris på det. 

 Ungdommer i Norge skulker skolen fordi de ikke orker, eller fordi de ikke får gjøre slik de vil. Greit nok, alle har nok tider der vi kunne ønske skolen bare hadde forsvunnet , tro meg, det vet jeg godt fordi jeg selv er ungdom og har tenkt den tanken mange ganger, men samtidig har jeg begynt å tenke på barn i andre land som ikke får gå på skolen, fordi de ikke har penger eller bare fordi de må være hjemme å hjelpe til. De har gjerne søsken de må ta vare på og forsørge. Men skal jeg si hva som er det aller verste? De barna, de smiler alikevel, mens vi andre klager fordi vi har for tung skolesekk, fordi vi er sliten eller fordi vi ikke vil på skolen. Men, det er helt feil. Vi må lære oss å skjønne hvor heldige vi er, og slutte å være så bortskjemte. 

jeg mener ikke at alle i Norge har masse penger osv. Og jeg sier ikke at alle klager og er utakknemmelig, bare sånn at det er sagt :)  

Vi er personer fra Norge, et av verdens rikeste land og det skal vi være stolt over. Vi må være glad for det vi har. Vi kan hjelpe de som trenger hjelp fra oss. Vi kan selvfølgelig ikke gi de alt, men vi kan gi de noe. -Penger, klær, hva som helst hjelper. Vi kan gi mer. 


Folk sier det er tanken som teller, men er det egentlig det?  

 

//Kommenter her

Antrekk: In front of the grey wall

Skrevet av marikabnt @ 03.03.2014. 15 kommentarer



Hei alle!

Først og fremst vil jeg takke dere alle sammen for de fine tibakemeldingene jeg fikk på "Å godta seg selv" innlegget igår. Det betyr så utrolig mye for meg at dere tar dere tid til å lese og kommentere. Jeg kommer til å ha lignende innlegg oftere, og det neste kommer allerede imorgen med tittelen "vi er heldige". 

Idag sluttet jeg tidlig på skolen også dro meg og pappa bort på senteret en liten tur for å handle inn litt ting som Leah skal ha med seg på hyttetur. Etter det dro jeg hjem og tok noen bilder før vi spiste middag. Nå er det lekser på planen og etter det har jeg lovt å være med Leah ut. Vi snakkes senere!

Hva syns dere om antrekket?
#outfit#antrekk#mote#marikabnt#hverdag 

//Kommenter her

Today's details

Skrevet av marikabnt @ 03.03.2014. 6 kommentarer



fra ginatricot

//Kommenter her

Accsessories

Skrevet av marikabnt @ 02.03.2014. 1 kommentar


nastygal.com

Hvite solbrilller her / svarte solbriller her / svarte solbriller med hvit her / svart og hvit ryggsekk her / grønn leppestift, forandrer farge når du påfører den her / gjennomsiktig clutch her / ring her / klokkeher /svart ryggsekk her / blått ipad cover her / space iphone deksel her / kamera her 

Bladde gjennom denne nettsiden igårkveld og fant masse fint. Jeg valgte å bare vise dere accsessories denne gang, men da kommer det kanskje noe annet neste gang. Jeg er helt forelsket i mangen av tingene dere ser over og jeg kan ikke huske hvor lenge jeg har ønsket meg det rosa kameraet og den gjennomsiktige clutchen. Kanskje på tide med ett nytt innkjøp snart? Må også si at jeg elsker solbriller, jeg tror jeg har 1-2 par, noe som egentlig er altfor lite. Får vel kjøpe meg noen nye nå som sommeren nærmer seg! 

Noen som har noen andre nettsider å anbefale?  
#nastygal#accsessories#kamera#solbriller#clutch#marikabnt 

//Kommenter her

Å godta seg selv

Skrevet av marikabnt @ 02.03.2014. 8 kommentarer

Dette med å godta seg selv kan være utrolig vanskelig. For noen år siden likte jeg ikke det jeg så i speilet. Jeg likte ikke hvordan jeg så ut eller hvordan kroppen min var. Jeg ble mobbet når jeg var yngre fordi jeg var så tynn, og det gjorde at jeg rett og slett syns det var vanskelig å godta meg selv. Dette gjorde noe med meg som fikk meg til å føle meg usikker på meg selv og jeg tror det er en stor del av grunnen til at jeg fortsatt er usikker og sjenert den dag idag. Jeg følte lenge at jeg ikke var verdt like mye som alle andre og at jeg ikke fortjente å være glad. 

Men, jeg lærte meg å se framover, og ikke bry meg om de andre som ikke likte hvem jeg var. Jeg lærte meg å være fornøyd med hvordan jeg så ut. Greit nok, jeg har langt ifra det vakreste utseendet, men samtidig så er jeg jo ikke verdens styggeste heller. Som alle sier så er alle menneskar fine på hver sin måte. Det er noe jeg syns alle burde tenke på. Det er altfor mange den dag idag som sliter med å godta seg selv. Det er utrolig trist, men samtidig så skjønner jeg det godt. I dagens samfunn er det jo ikke lov til å føle seg fin og om du lærer å godta deg selv så slenger andre bare drit til deg fordi de mener du er selvoptatt og overlegen. Men det er jo ikke riktig, ikke i det hele tatt!

 

Det jeg prøver å si er at om det noen gang er noen som baksnakker deg eller forteller deg at du er midre verdt så må du aldri tro på dem. De sier det bare fordi de selv trenger å føle seg bedre, de drar andre ned for å selv komme seg lengre opp. Det kan være utrolig vanskelig til tider, men for hver gang blir du sterkere, og du får mer energi og mot til å ta tilbake. Jeg vet veldig godt hvor vanskelig det er å fortelle seg selv at du er fin, men du forstår det til slutt. 

Jeg mener ikke at dere skal gå å rakke ned på alle andre fordi dere skal bevise at dere har godtatt dere selv. Tenk dere godt om før dere sier noe stygt til andre. Det er så mye lettere å si noe fint om andre, bare et smil hjelper. Et lite smil, tenk dere, hvor vanskelig kan det være? Vær også takknemmelig for at dere er nettopp sånn som dere er. Sett pris på dere selv, vennene deres, familien din og andre rundt dere, så føler dere dere mye bedre med en gang i tillegg til at dere kanskje har gjort dagen bedre for en annen. 

Hvis jeg beskriver meg selv med tre positive ord vil det være;  morsom (liker jeg å tro iallefall), glad, omtenksom 
Nå er det din tur! Kommenter tre positive ting om deg selv  

//Kommenter her

Portraits

Skrevet av marikabnt @ 01.03.2014. 5 kommentarer







Hva syns dere? 

//Kommenter her

Dette er meg

Skrevet av marikabnt @ 01.03.2014. 2 kommentarer

Jeg har vel aldri fortalt dere alt om meg, så hvorfor ikke bare gjøre det nå? 

Ok, mange av dere vet nok hva jeg heter, og kanskje hvor gammel jeg er, men hvorfor ikke fortelle det likevel? Jo, jeg heter altså Marika Bentzen, ble født 15. august 2000 og er tretten, snart fjorten år og bor i Bergen, som også er kjent som regnbyen. Familien min består av seks personer om jeg regner med meg og katten. 



På fritiden driver jeg med cheerleading og dans, noe jeg trives utrolig godt med. Jeg er også veldig glad i å synge og spille gitar. Utenom det er jeg vel for det meste med venner, hjemme foran pc skjermen eller foran tven og ser på One Three Hill eller Home and away, som er favorittseriene mine. 
Jeg interesserer meg veldig for mote og det er også mye av det jeg blogger om. Ellers blogger jeg om hva jeg gjør i hverdagen og innimellom litt foto. Kameraet jeg bruker er forresten Canon eos 1100D om noen skulle lure. Jeg er også, som mange andre ungdommer aktiv på sosiale medier. Under kan dere finne ut hvor dere kan følge med på de forskjellige mediene: 

Instagram - @marikabnt / twitter - @marikabnt / tumblr her / bloglovin her / facebook her / vine - Marika Bentzen / we ♥ it - @marikabentzen 

//Kommenter her
hits